fbpx

De drømmer om en lys fremtid – Landsbyfadders solcelleanlegg kan gi dem det

 

600 MILLIONER MENNESKER LEVER UTEN STRØM I AFRIKA

Landsbyfadder har fokus på en lysere fremtid der helse, utdanning og økonomisk vekst er mulig for alle som ikke er tilknyttet et el-nettverk. 
Dagens barn - Morgendagens fremtid
Dagens barn – Morgendagens fremtid
Bli en partner for historisk forandring
Bli en partner for historisk forandring
Smart økonomi å satse på kvinner
Smart økonomi å satse på kvinner

Hva gjør vi

For å kunne hjelpe flest mulig familier ut av fattigdommen satser vi på 100W solcelleanlegg, som kan brukes av alle familier. Dette er et anlegg som i tillegg til å gi strøm til lys også har kapasitet til å forsyne Radio, TV og annet elektrisk utstyr med strøm.
Pengene som samles inn går til innkjøp av solcelleanlegg, vedlikehold og service. Ved fordeling av anlegg legges det vekt på familiens økonomiske evne,  familiens helsetilstand, og barnas mulighet for skoletilbud.
SHS0101

 Hvorfor satse på solcelle-anlegg?

Hvert år  dør ca 1.5 mill mennesker av luftveissykdommer forårsaket av giftig parafinos fra lamper. Så mye som 40% av inntekten blir brukt på kjøp av parafin og til lading av mobiltelefon. Med Landsbyfadders tilpassede solcelleanlegg blir disse utgiftene redusert eller borte, og tilgangen til ren elektrisk energi gir godt inne- og utelys fra solnedgang til soloppgang. Så enkelt er det å styrke helsen, gi gode muligheter for lekselesing, husarbeid og hardt tiltrengt forretningsvirksomhet. 
Solcelleanleggene leies ut via et telefonsystem i fem år. Den oppsparte leiesummen dekker kostnadene til batteribytte, og familien eier anlegget med gratis miljøvennlig strøm i resten av anleggets levetid. Med denne løsningen vil anlegget få en samlet levetid på min 10 år.

Endelig lys i mørket og en lysere fremtid på landsbygda i Rwanda

Nye glade eiere av solcellelys

Endelig lys i mørket og en lysere fremtid på landsbygda i Rwanda
Kvinners sentrale rolle for utvikling og vekst

Kvinner - en 24/7 ressursbank

Kvinners sentrale rolle for utvikling og vekst
Lys i mørket gir penger i kassa

Økonomiske muligheter

Lys i mørket gir penger i kassa

VÅR VISJON

Bekjempe Fattigdom

Gjennom teknologiske bærekraftige nyvinninger, lokal kunnskap og menneskelig kapital,vil vi gjøre en forskjell for de mange millioner fattige som lever i et økonomisk-, kunnskaps- og utviklingsmessig mørke. 

Kvinners Betydning

Jenter og kvinner er ikke bare fattigdommens ansikt, de holder også nøkkelen til å avskaffe den.  Gjennom tilgang til lys i mørket kan de få mulighet til utdannelse og forretningsvirksomhet. Når kvinner kommer inn i lyset blir de en enda større katalysator for positiv utvikling og vekst. 

Klimagasser

Ved å erstatte parafinlamper med lys fra solcelleanlegg elimineres helse-og miljøskadelig parafin- og kullos, samtidig som CO2 utslippene reduseres med 2 kg for hver liter parafin som ikke blir brukt

 

BLI MED Å LYSE OPP FREMTIDEN

Behovet for elektrisk  lys er enormt. Ved kjøp av en eller fler av Landsbyfadders solcelle anlegg, gir du fattige familier mulighet til luksusen av elektrisitet de neste 10 årene. Fordelt over anleggets  levetid koster dette giver  kun  kr. 1,00 per familie, per dag. 
Effekten av en lyspære bidrar til håp, verdiskapning, selvgående samfunn, og reduksjoner i internasjonale bistandsmidler. 

SalgBilde

Ditt Bidrag Forandrer Fremtiden

Prosjektet Landsbyfadder griper rett inn i kjernen av mange av de viktigste globale utfordringene vi møter i dag, som fattigdomsbekjempelse, miljøvern og bærekraftig utvikling.
Solcelleanleggene som finansierers igjennom prosjektet leies ut i fem år. De månedlige avdragene spares opp og vil dekke kostnadene til batteribytte ved utløpet av leieperioden, Etter batteribytte overføres anlegget til familien, som da får gratis miljøvennlig strøm i resten av anleggets levetid. Med denne løsningen vil anlegget få en samlet levetid på min 10 år.

Solpakke 1
Kr. 4.900
Gi en familie elektrisitet i 5-10 år. Prisen inkluderer ett 300W anlegg med montering, service og vedlikehold.
Denne pakken sparer miljøet for 2.000 kg CO2 utslipp i løpet av perioden, samtidig produsere 2,5 MWh grønn stabil elektrisitet for husstanden
Solakke 2
Kr. 9.800
Gi to familier elektrisitet i 5-10 år. Prisen inkluderer to 300W anlegg med montering, service og vedlikehold.
Denne pakken sparer miljøet for 4.000 kg CO2 utslipp i løpet av perioden, samtidig produsere 5 MWh grønn stabil elektrisitet totalt for husstandene
Solpakke 5
Kr. 24.500
Gi fem familier elektrisitet i 5-10 år. Prisen inkluderer fem 300W anlegg med montering, service og vedlikehold.
Denne pakken sparer miljøet for 10.000 kg CO2 utslipp i løpet av perioden, samtidig produsere 12,5 MWh grønn stabil elektrisitet totalt for husstandene
Solpakke 10
Kr. 49.000
Gi ti familier elektrisitet i 5-10 år. Prisen inkluderer ti 300W anlegg med montering, service og vedlikehold.
Denne pakken sparer miljøet for 20.000 kg CO2 utslipp i løpet av perioden, samtidig produsere 25 MWh grønn stabil elektrisitet totalt for husstandene

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi har mange spennende prosjekter på gang. Nye miljøtiltak innenfor solcelleteknologi i “OffGrid områder i Afrika,! Sørg for å holde kontakten ved å være en del av vår mailingliste.